Всеки ден на работа с тениска

posted 24.11.2021 г. в 12:23 comments(0)

Ако преди години подобна идея е била немислима – дали заради стереотипите в обществото или спазването на много строги дрескод правила,  днес  тениската се радва на внимание и обич от страна на хора с всякакви професии и от всички поколения.

  От една страна, дори в строгите корпоративни организации се допуска по-фриволен  стил на  обличане,  ако не през цялото време, то в определени периоди и ситуации.  В последните години все  по-отчетливо се говори и за т.нар. нормкор – тенденция или стил на обличане, с които хората,  включително най-успелите,  демонстрират своята нормалност. И чрез начина си на обличане те доказват убеждението, че  понятията удобство, разумност, неразхищение  са ценности, които трябва да движат модерното общество.

От друга страна, класическата памучна тишъртка действително покорява с факта, че е комфортна, универсална, хигиенична и евтина, така че да присъства във всеки гардероб , при това в разнообразни вариации.

Така че, съвсем допустимо и възможно е да бъдем на работа всеки ден с тази дреха – символ на свободата, простотата и удобството. Разбира се, когато сме на работа, дори когато обличаме фанелка, трябва да мислим за добрия тон и изискания вкус.  Ето как може да изглежда една работна  седмица, съобразена с всички горепосочени твърдения:

Понеделник

За начало на седмицата можете да заложите на тъмна тениска, в съчетание със строга пола или панталон и сако. В дамския вариант  е най-добре да се комбинира с обувка на среден или висок ток. За мъжете това  би свършила тъмната обувка. Подобна комбинация почти може да се определи като класическа и действително спокойно да се носи както в по-строга,тала и в по кежуал обстановка.

Вторник

Раирана тениска е много удачен вариант за втория ден от седмицата. Ще се откроите от понеделничния аутфит,  без да излизате от тона на семплата работна стилистика. Съчетанията могат да са най-различни, в случая важното е да се комбинира с едноцветен панталон или пола и да се заложи на ненатрапчиви аксесоари. Дори и да имате важна делова среща, раираната тишъртка  би била просто един  приятен акцент, ако върху нея сложите тъмен блейзер.

Сряда

След  райето, опитайте с точки или дребни фигурки. От една страна, ще имате всички предимства на тениската, от друга самият десен ще подсказва, че сте в работен режим. Сако в цвета на точките или цветните акценти би било идеален избор за делово и свежо излъчване.

Четвъртък

Време е да намигнете към финала на седмицата. Можете спокойно да заложите на ярък цвят или артистичен десен – надписи, принтове, флорални мотиви. Все пак, не забравяйте, че сте на работа и по-смелите решения нагоре, изискват семпъл избор надолу. Всичко останало е въпрос на фантазия.

Петък

  Най-накрая! Развихряйте въображението си и грабвайте  най-шантавата или любима тишъртка, в компанията  на  деним, лен, принт или каквото друго ви се ще. И все пак, не забравяйте, че сте на работа – клинчета, бермуди или шорти не са удачни варианти, наистина. Дори в петък добрият стил е задължителен. Виж, тениската, е изцяло в работен бон тон. Затова проверете колко разновидности на тази невероятна дреха имате в гардероба си.

To leave a comment for a given article, you must be a registered user
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.