МЪЖЕ В ГРЕЙКИ

posted 29.08.2016 г. в 12:28 comments(0)

През последните години грейката започна да навлиза все по-широко в гардероба на мъжете и да се превръща в перфектния завършек през всеки един сезон от годината. Историята ѝ започва някъде в Италия, където тя е неотменна част от облеклото през студените месеци от годината.

Сега, трендовете в модата значително са повлияли, както на дизайна, така и на материите, с което вече грейката придобива още по-голяма популярност – не само сред мъжете. Използват се по-леки и не толкова плътни материи, за да може грейката да е под ръка през всеки един сезон, а не само през зимните месеци. Това е страхотно, защото тя практически подхожда и се съчетава перфектно при всеки един повод -  без значение дали ви се налага да облечете риза, блуза или дори върху сако. Ако сте запален любител на планините и скалното катерене -  тя е просто задължителен елемент от вашето облекло.

 

КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРАВИЛНАТА ГРЕЙКА

Тук  на първо място е важно да знаете за каква цел ще ви е нужна – дали за градска среда или като допълнение към екипировката ви за планински предизвикателства. Все пак има някои общовалидни правила, които трябва да следвате:

Подберете модел, който да е леко втален, да покрива рамената ви и да е малко под кръста. Разбира се, можете да заложите и на по-къс вариант, стига това да е търсеният от вас ефект.

Материята е особено важна. За лятото заложете на по-тънки и леки материи, в които подплата едва се усеща. За по-студените месеци – освен плътността на грейката е важно да обърнете внимание и на това дали материята пропуска вода и дали може да ви предпази от намокряне в дъжда.

Цветът е следващият момент, на който да обърнете внимание. Неутралните модели са практични и универсални и с тях е трудно да направите грешка, независимо от стила, който следвате. Но, можете да заложите и на по-ярки цветове. Оранжевият и червеният цвят са идеален избор през по-студените месеци, защото създават усещане за топлина. Обратно, през по-топлите месеци, можете да заложите на синия, зеления или лилавия цвят или на комбинация от няколко цвята.

To leave a comment for a given article, you must be a registered user
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.