СЪВЕТИ ЗА МЪЖЕ – КАК ДА НОСИМ ТЕНИСКА С ЯКА

posted 10.09.2016 г. в 04:32 comments(0)

Тениската с яка е универсален и класически атрибут, с който разполага почти всеки мъж в гардероба си, но малцина са тези, които посягат към нея и наистина знаят как да я носят. Вариантите и комбинациите са практически неизчерпаеми, но ние подбрахме 3 от тях, които да ви представим.

Тениската с яка има дълга история, която е влязла дори в учебниците по история на модата. Тя е оставила своя отпечатък през Първата световна война, при политическите революции, но въпреки това е достигнала почти непроменена през времето до днес в класическия си вид. Преминавайки през различни трансформации – от строгия класически стил с къс ръкав, през вариация от цветове, удължени ръкави и безброй десени и шарки, тя излиза на модните подиуми и става еталон за стил и класа при мъжете, за първи път в колекциите на известния дизайнер Ралф Лорънр чиято първа пълна колекция от мъжки дрехи кръсти "Polo" през 1968, от където и идва наименованието на този тип тениски - Поло тениски

И въпреки, че традиционно тениската с яка се свързва най-вече с облеклото на тенисистите и играчите на голф, има много други начини, по които може да бъде носена и да се разчупи  създадения стереотип.

 

КЛАСИКАТА

Класиката в жанра е съчетанието с дънки. Тази комбинация е практична и универсална почти за всеки един повод. Необходимо е само да спазвате основните правила – да подберете точния размер, никога да не слагате потник под нея и да не вдигате яката си (това не важи за 17 годишните).

 

 

С КЪСИ ПАНТАЛОНИ

За един по-лежерен и непретенциозен външев вид, можете да замените дънките или панталоните тип чинос с чифт къси панталонки. Подберете модел, който е изчистен или едноцветен, без шарки или геометрични фигури и съчетайте с подхождащ цвят тениска с яка.

 

 

ВМЕСТО РИЗА

Ако вие сте от тези мъже, които не понасят строгият формален стил, с пристегната вратовръзка и риза, но все пак трябва да имате по-изискана визия, можете да заложите и на вариант тениска с яка само при положение, че панталонът или костюмът ви го позволява. Тук подходящите модели са спортно елегантни.

To leave a comment for a given article, you must be a registered user
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.