МЪЖКИТЕ ЯКЕТА НА ЗИМА 2016/2017

posted 14.11.2016 г. в 16:01 comments(0)

Якето е сред най-универсалните модерни облекла. А когато говорим за мъжки зимни якета, това важи с пълна сила. На пръв поглед тази дреха е едва ли не скучна, но истината е, че правилно избрана и съчетана, тя може да донесе на своя притежател индивидуален  почерк и колоритен образ. Това твърдение се доказва и от последните най-актуални колекции на световните модни диктатори. Те предлагат оригинални идеи за зимните мъжки якета за сезон 2016/2017 - както в небрежния, така и в по-елегантния вариант. Вижте няколко тенденции, забелязани от големите модни списания.

От естествена кожа

Мъжките зимни якета от естествена кожа са вечен хит. За по-студено време те, разбира се, са специално подплатени с естествени или изкуствени материи. Много често вътрешния косъм има и естетическа функция като деликатно наднича или категорично се показва и във външната част на дрехата. Метални ципове и наличието на подчертани джобове е характерен тренд. Интересното е, че това не запраща якето от естествена кожа в спортно-небрежния периметър. Дори с повече придатъци и по-лежерен силует, връхната дреха от естествена кожа има своята запазена територия и в неформалния, и в бизнес стила.

Кежуал комбинации от цветове и материи

В кежуал вариациите на мъжки зимни якета, дизайнерите развихрят въображението си, смесвайки материи – включително плетива, неопрен, жакард. Силуетът също варира – от съвсем праволинеен до издължен и подчертано втален. Цветовете могат да бъдат не само земни и близки до природата, но и по-ярки, дори крещащи.

Косъм – фокус

Еко настроените хора  (които в последните години стават все повече и издигат глас все по-високо) няма да са никак доволни от следващия фешън тренд. Но дизайнерите смело предлагат фокус върху кожуси и кожени палта. Няма притеснения и относно факта, че всъщност повечето мъжки зимния якета в този стил са по-скоро унисекс модели. Модерно е, няма спор, оттук нататък е въпрос на личен вкус и избор възприемането на тази модна тенденция.

 

Парката – хит и през 2017-та

Парката отново е хит сред  мъжките зимни одежди. Удобна и многофункционална, тя сякаш няма намерение да слиза от модния подиум. И, макар че специалистите определят като фаворити канелените, сивите и кафявите цветове, всеки може да заложи на собственото си предпочитание. Защото самият избор на парка стайлинг спасява от риска да бъдете демоде.

To leave a comment for a given article, you must be a registered user
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.