Поддържане на яке с пух

posted 16.01.2017 г. в 17:10 comments(0)

Пухеното яке е инвестиция поне за няколко зимни сезона, затова се уверете, че знаете как да запазите своето в перфектна форма за по-дълго време. Ако не се грижите правилно за него, то ще загуби своята форма, което е от съществено значение, за да ви предпазва от външните влияния на времето.

 

За да разсеем притесненията ви и да направим задачата по-лесна, сме подбрали основните техники и инструкции, които да спазвате.

 

 

Почистване

Пухените якета могат да се перат на ръка или в пералня. Методите за почистване зависят от неговата материя, така че се уверете, че сте се запознали със състава, материята и позволените начини за третиране, които са отбелязани на етикета. Пренебрегването на това основно правило може да увреди трайно и необратимо яке, за което сте инвестирали не малка сума. За щастие, по-голямата част от пухените якета са предвидени за машинно пране, а за останалите ще е необоходимо да използвате услугите на химическото чистене.

 

Обезпокоителни петна

Ако по якето ви има упорити петна от мръсотия или зацапвания от пот или грим, най-добре е да използвате разреден разтвор от вода и течен перилен препарат, с който да натриете засегнатите места и да го оставите да действа за 30 минути, преди да пристъпите към изпирането му.  

 

Техники при пране в пералня

Пухените якета има своя отличителна черта - изглеждат не само топли, но и пухкави.  Това се дължи от една страна на пълнежа от пух, а от друга спомага и наличието на въздух. Ето защо, когато перете такова яке в пералнята, се уверете, че е добре намокрено. За целта можете предварително да го потопите в леген с вода и след това да го сложите в пералнята. Перете винаги в топла, а не в гореща вода. Високата температура не само ще сплеска пълнежа на якето, но може да увреди и външната материя и циповете.

 

Сушене

Ако сушите якето в сушилня, винаги изполвайте цикълът за деликатни материи и добавете 1-2 топки за тенис, който ще помогнат да се разпредели равномерно пълнежът на якето и да не се образуват бучки по якето. Никога не оставяйте якето да съхне в затворено или непроветриво помещение.

 

 

Съхранение

Пухените якета трябва да бъдат изпрани преди да бъдат прибрани. Никога не мачкайте и не поставяйте във вакуумни торби такова яке, защото това ще доведе до слепване на пуха и образуването на неприятни бучки. Най-добре е пухените якета да бъдат оставени да дишат и да се проветряват, което можете да постигнете като ги опаковате с хартия или тънък памучен плат

 

Следвайки всички изброени стъпки, любимото ви пухено яке ще запази външния си вид и ще ви служи в продължение на много години.

To leave a comment for a given article, you must be a registered user
Copyright © 2014 Red Point, Created by Big Cloud Development ltd., All rights reserved.